In de kijker

Kalender

Geen Activiteiten

Grondvest

Vlaamse Volksbeweging op Druivencross
9-12-2014
Voor het tweede jaar op rij heeft de VVB Druivenstreek zich laten opmerken met een stand en de “JA voor Vlaanderen”- bus tijdens de Druivencross te Overijse. Vorig jaar was onze aanwezigheid duidelijk opgemerkt dank zij het verdelen van Leeuwevlagjes en de verkoop van Flandrien-sjaals en mutsen. Dit jaar kwam daar nog een extra dimensie bovenop en werden de voorbijgangers en wielervrienden uitgenodigd om te proeven van enkele heerlijke producten die de Druivenstreek te bieden heeft. Vooral de Kelleborre’l (een typische druivenborrel) en Zuzeke’s Eik (een aperitiefje op basis van krieken) werden zeer gesmaakt. Voor wie het alcoholvrij wou houden, was er druivensap uit de streek. En ook het onafhankelijkheidsbier (voor de gelegenheid even omgedoopt tot “Flandrien-bier”) werd geserveerd. 
 
De Vlaamse Druivencross te Overijse staat bij pers en publiek nog steeds gekend als één van de mooiste en spectaculairste veldritten in Vlaanderen. Dat was dit jaar niet anders, zij het dat de opkomst merkelijk minder was. Daar zat ongetwijfeld het extreme regenweer voor iets tussen dat men had voorspeld. De regen was inderdaad van de partij en maakte het al moeilijke parcours nog eens spekglad. Tom Meeuwsen bleek hierop zijn technische vaardigheden volop te kunnen uitspelen en werd de verdiende winnaar. 

De hevige regen heeft er echter ook voor gezorgd dat het publiek na afloop snel de weg zocht naar huis. Heel jammer, want de sfeer na de Druivencross staat in de diverse Druivengemeenten gekend als zeer gezellig. Al die nattigheid was onze spelbreker en er zat dan ook niets anders op dan de tenten snel op te breken. Volgend jaar ongetwijfeld nog beter als de weergoden het toelaten.


Terug naar overzicht