In de kijker

Kalender

Geen Activiteiten

Grondvest

VVB gordelt met succes
7-9-2014

De Vlaamse Volksbeweging (VVB) zette op zondag 7 september mee de schouders onder een initiatief van Marnixring Dilbeek (gesteund door het gemeentebestuur van Dilbeek) waarbij meer aandacht werd gevraagd voor het Vlaamse aspect van het Gordelfestival. Het oorspronkelijke idee van De Gordel, namelijk groen en Vlaams, kwam in de huidige organisatie immers te weinig aan bod.

De wandeltocht van 5 en 10 km in en rond Dilbeek trok tot grote tevredenheid van de organisatoren een 800 deelnemers.  Een succes gezien de erg beperkte ruchtbaarheid die aan dit evenement werd gegeven. Eerder hield de VVB een symbolische fietstocht van het nu ongebruikte Gordelsecretariaat in Sint-Genesius-Rode naar Dilbeek. De grote opkomst in Dilbeek getuigde van het feit dat heel wat mensen de Vlaamse en groene boodschap luider willen laten klinken en vormde een duidelijk signaal naar de Vlaamse overheid om hieraan gevolg te geven.

De Vlaamse Volksbeweging is dan ook blij met de boodschappen van minister-president Geert Bourgeois en minister Ben Weyts  dat in toekomstige edities de organisatoren van het Gordelfestival in hun communicatie de nood aan bescherming van het Vlaams karakter van de Vlaamse Rand rond Brussel wat meer mogen benadrukken. De VVB zal graag meehelpen om deze wijze woorden in daden om te zetten. 

Ondertussen zat ook onze internationale poot niet stil. De voorhoede van onze uitgebreide delegatie naar de Diada (Catalaanse massamanifestatie n.a.v. de Catalaanse feestdag op donderdag 11 september in Barcelona) werd als eregast ontvangen op de viering van 5 jaar burgerreferenda over zelfbeschikkingsrecht in Arenys de Munt en haalden zelfs de Catalaanse televisie. 

Terug naar overzicht