In de kijker

Kalender

Geen Activiteiten

Grondvest

Tentoonstelling: De Stembusrevolutie
2-10-2018

De VVB en ICEC Vlaanderen zijn trots u te kunnen uitnodigen op de fototentoonstelling 'De Stembusrevolutie'. Een prachtig initiatief en samenwerking tussen de Vlaamse Volksbeweging, ICEC Vlaanderen (International Commission of European Citizens) en de Assemblea Nacional Catalana (ANC), de koepelorganisatie van de Catalaanse onafhankelijkheidsbeweging.

Deze fototentoonstelling 'De Stembusrevolutie' of La revolució de les urnes’ loopt van woensdag 10 tot en met woensdag 24 oktober e.k. in De Zuilenzaal van het Vlaams Parlement. De tentoonstelling, een project van de Catalaanse fotografe Dolors Gilbert en journalist en auteur Carles B. Gorbs, brengt een boeiende en indringende schets van het politiek-culturele gebeuren in Catalonië, van 2010 tot vandaag.

De tentoonstelling reist rond doorheen Europa. En voor Vlaanderen worden de foto’s uitgepakt in ons Vlaams Parlement. Een engagement dat kan tellen en dat de Catalaanse vrienden ook zeer bijzonder weten te waarderen.

Graag bieden we VVB-afdelingen de kans de tentoonstelling te bezoeken. In de Zuilengang en de bezoekerstunnel van het Vlaams Parlement kan u echter niet zomaar vrij rondlopen. Daarom zijn voor ons bezoekdagen voorzien op donderdagmorgen 11 en 18 oktober en op zaterdagmorgen 20 oktober. U moet u hiervoor aanmelden bij het VVB-secretariaat (
secretariaat@vvb.org) of telefonisch 03 320 06 30. Vraag naar Steven. Eventueel kan het bezoek aan de tentoonstelling ook worden gecombineerd met een voordracht door hem over de Catalaanse situatie in het Vlaams Huis (dat net naast het Vlaams Parlement ligt). Een voordracht die je trouwens ook in je lokale afdeling kan houden. Of je kan kiezen voor een van de VVB-wandelbrochures door Brussel (een zoektocht, een boetiek- en winkelsnuistertocht of een Dansaertwandeling).

 

Wie individueel de tentoonstelling wil bezoeken, vragen we ook zich aan te melden bij het VVB-secretariaat. Dan groeperen we die aanvragen op de eerder gemelde dagen. Alle info bij steven.vergauwen@vvb.org.

U vindt de uitnodiging overigens als bijlage bij dit bericht.

 

In het Vlaams Parlement loopt u zo maar niet binnen en buiten. Daarom moet u vooraf inschrijven via secretariaat@vvb.org . We hebben uw naam en uw geboortedatum nodig. Voor en bezoek op donderdagmorgen 11  vragen we graag uw bevestiging tegen donderdag 4 oktober. Voor het bezoek op donderdagochtend 18 en zaterdagmorgen 21 oktober verwachten we uw gegevens tegen donderdag 11 oktober. Terug naar overzicht