In de kijker

Kalender

Geen Activiteiten

Grondvest

De VVB moedigt Vlaamse assertiviteit aan
11-7-2018

De VVB moedigt Vlaamse assertiviteit aan


De Vlaamse Volksbeweging wenst alle Vlamingen een strijdbare Vlaamse feestdag toe. Zoals elk jaar zullen duizenden Vlamingen hun overtuiging tonen door een leeuwenvlag uit te hangen, een blijk van echt nationalisme en identiteit! Dit in tegenstelling tot een explosietje van artificieel nationalisme onder de jupilervlag van de staat Belgium.  Als Vlaams nationalisten moeten wij ons niet laten meeslepen in de discussie over de belangrijkste bijzaak.

 

We kunnen deze opstoot van Belgisch consumptienationalisme wel interpreteren als het wanhopig vastklampen aan een verdwijnend België. Daar waar de beleving aan Vlaamse zijde zich vertaalt in bier, plezier en samenzijn, recupereert men aan Franstalige zijde het succes als een herwonnen belgicisme. Het #tousensemble heeft een duidelijk unionistische connotatie.

 

Wanneer de voetbalgekte is geluwd, zal de verkiezingskoorts stijgen. De VVB zal haar rol als waakhond blijven vervullen om de Vlaamse belangen te vrijwaren. We kijken hier in eerste instantie naar de Vlaams-nationalisten in de federale regering. Minister Jan Jambon gaf ons, in tegenstelling tot eerdere berichten van partijgenoten, de hoopgevende boodschap dat de N-VA met een zwaar communautair programma naar de kiezer trekt in 2019.

 

Daarnaast moedigen wij ook de Vlaamse regering aan om zich assertiever op te stellen, daar waar de Vlamingen op economisch of financieel vlak, of door taaldiscriminatie bedreigd worden. De VVB wil in deze gevallen een eensgezind Vlaams front met een krachtdadige reactie zien, desnoods via het inroepen van belangenconflicten.

 

Verdeel en heers was al een beproefde tactiek ten tijde van de Romeinen en dat is het de dag van vandaag ook onder premier Michel. Hierdoor kon de federale regering geruisloos de taalwetgeving in rechtszaken in de Vlaamse Rand rond Brussel aanpassen, zodat Nederlands niet langer de verplichte taal is in die Vlaams rechtbanken. In tijden van communautaire stilstand mogen dossiers op vlak van migratie ons niet afleiden van de Vlaamse zaak. Want in een onafhankelijk Vlaanderen kunnen wij zelf een migratiebeleid bepalen zonder verantwoording af te leggen aan de echte populisten ten zuiden van de taalgrens. In een onafhankelijk Vlaanderen kunnen wij zelf bepalen wat we met de miljarden doen die nu jaarlijks naar Wallonië stromen.


In een onafhankelijk Vlaanderen bepalen wij zelf onze toekomst.


 Bart De Valck                    Voorzitter Vlaamse Volksbeweging

Terug naar overzicht