In de kijker

Kalender

Geen Activiteiten

Grondvest

Het is genoeg geweest!
24-3-2018

VVB 24 maart 2018 


JA N’HI HA PROU

 

HET IS GENOEG GEWEEST


 

De Spaanse staat zette vandaag, en gisteren,  een stap verder richting politieke repressie, bedreiging van de rechtsstaat en miskenning van de meest fundamentele politieke- en burgerrechten.

 

Gisteren pleegde Madrid een nieuwe aanval op de democratie : 5 nieuwe  gevangenen, 4 ex-ministers en de oud-voorzitter van het parlement,  vervoegden de Jordi’s,  leiders van ANC en Omnium,  en de 2 reeds opgesloten ex-ministers in de gevangenis.

 

Dit brengt het aantal politieke gevangenen in de Madrileense cellen op 9, terwijl 7 andere politici er voor kozen om de strijd voor een onafhankelijk Catalonië vanuit  ballingschap verder te zetten.

 

 

Vandaag maakte de Spaanse staat, met de inmiddels gekende misprijzen voor de scheiding der machten en de medeplichtigheid van een gepolitiseerd gerecht, de investituur van de nieuwe Catalaanse president onmogelijk.

 

Samen met onze zustervereniging ANC en met het Catalaanse volk dat bij monde van de voorzitter van het Catalaans parlement deze middag opriep tot eenheid over de partijpolitieke grenzen heen, roept de Vlaamse Volksbeweging op om te manifesteren . We verzamelen te

 

 

Brussel op 25 maart 2018 – 15u00 aan het  Schumanplein

 

 

Tegen de politieke  repressie, voor de verdediging van de democratie. Uit solidariteit met de politieke gevangenen en de bannelingen. Omdat wij als  democraten in Vlaanderen, Europa en de rest van de wereld willen opstaan  voor vrijheid én democratie.Terug naar overzicht