In de kijker

Kalender

Geen Activiteiten

Grondvest

Franstalig minipartijtje gijzelt Vlaamse welvaart
27-2-2018

FRANSTALIG MINIPARTIJTJE GIJZELT VLAAMSE WELVAART

 

 

Brusselse minister van Leefmilieu Céline Fremault (cdH) dreigt ermee om, op basis van een niet openbaar onderzoek van de ULB, nogmaals naar de rechter te stappen overde vliegroutes.

 

Bedoeling is daarbij om onder dwangsom van 100.000 € per week te horen gebieden dat de Ringroute boven de Kanaalroute zou worden verkozen voor opstijgende vluchten, zélfs overdag. Tenzij Vlaanderen spontaan inbindt.

 

Onder het vals voorwendsel van het veiligstellen van de gezondheid – nu ook al overdag? - van de Brusselaarsoffert de Brusselse minister wél de Vlaamse én de Brusselse economische gezondheid op. Dit is voor de Vlaamse Volksbeweging onaanvaardbaar. 

 

Uiteraard gaat het Minister Frémault daarbij niet om “jobs, jobs, jobs”, ook niet de Brusselse, maar om enkele procentpunten kiezersgewin. Ze moeten er echter wel rekening mee houden dat Fransdol hikken kan leiden tot communautair verslikken.

 

De VVB roept de Vlaamse partijen op om het been stijf te houden in dit dossier en niet toe te geven aan de chantagepogingen van een dolgedraaide Brusselse minister. 

 

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts gaf daartoe vandaag alvast het goede voorbeeld in zijn repliek op Frémaults fratsen.  

 

Bart De Valck

Voorzitter

0499 21 24 48

 

 

Terug naar overzicht