In de kijker

Kalender

Geen Activiteiten

Grondvest

Steun CataloniŽ. Betoog mee!
4-12-2017

Op donderdag 7 december komen tienduizenden Catalanen naar de Europese wijk in Brussel onder het motto OMPLIM BRUSSEL-LES (Laat ons Brussel vullen). Zij komen:

1.       hun verontwaardiging tegenover de Europese Unie uiten,

2.       de vrijlating eisen van hun politieke gevangenen,

3.       respect vragen voor hun democratie,

4.       hun steun betuigen aan de Catalaanse republiek.

Wij Vlamingen steunen hen. Dat kan op verschillende manieren.

1.       We bieden een Catalaan een bed aan
Meer dan 2000 Catalanen vroegen om een gratis overnachting. Vlaanderen legt er daarvan meer dan 1000 te slapen. Een schitterend resultaat dat het warme hart van de Vlaming bewijst. Woensdagavond werd de website afgesloten, vrijdagavond sluit men het koppelen van de Catalaanse vraag aan het Vlaamse aanbod af. Maar wie wil (of nog niet werd gekoppeld aan een Catalaan) kan zijn/haar aanbod aangeven op de Facebookpagina van ICEC via volgende link www.facebook.com/events/1680102808703008/ . Eens je een afspraak hebt, verwijder je best je aanbod. Anders kan je blijvend worden gecontacteerd.

2.       We betogen mee op donderdag 7D
De betoging start onder de bogen van het Jubelpark. Er wordt verzameld tussen 10.30 en 11.30 uur en vervolgens volgt een betoging van 2,2 km tot op het Jean Rayplein. Breng je Vlaamse leeuw mee zodat we onze solidariteit kunnen tonen.
Je kan met de wagen komen, maar weet dat er geen openbare parkings zijn en je in de omliggende straten zal moeten parkeren. Je komt het makkelijkst met het openbaar vervoer.

a.       Ofwel stap je af in Brussel Centraal en wandel je in 20’ tot 25’ over het Koningsplein tot het Jubelpark.

b.      Makkelijker is om door te sporen tot Brussel Schuman en dan nog eventjes te stappen tot de bogen van het Jubelpark.

c.       Wie de metro neemt, heeft de keuze tussen het metrostation Schuman of Montgomery.

3.       Helpende handen maken het werk licht
We staan met een ICEC/VVB stand op de betoging. We hebben hulp nodig bij de opbouw en de verkoop van onze producten. Geef je naam op aan jo.van.bever@vvb.org . Je kan helpen zowel voor als tijdens als na de betoging.
Op woensdagavond 6 december is er om 19 uur een groot welkomfeest samen met honderden Catalanen in Overijse. Iedereen is er welkom. Ook daar kunnen we nog wat hulp gebruiken, zowel bij de opvang als het feest. Richt je boodschap aan bert.schoofs@vvb.org . Iedere bijdrage, groot of klein is welkom.

4.       Verspreid de boodschap
 Op donderdagnamiddag houden we ons vierde ICEC-congres onder het motto ‘Kan Catalonië Europa redden?’. Een plejade aan interessante sprekers zal in het Europees Parlement aan het woord komen. De zaal is spijtig genoeg al volzet (ook omdat parlementsvoorzitter Tajani, een lid van de Europese Volkspartij) ons geen uitbreiding gunt. We hadden meer dan 500 aanvragen. Maar niet getreurd. Via onder meer de Facebookpagina van de VVB zal je de conferentie live kunnen volgen. Via Twitter kan je mee discussiëren en becommentariëren. Gebruik de hashtag #CATSAVEEU.    

 

5.       Een steuntje?
We hopen van harte dat we op die manier de Catalanen kunnen helpen in hun streven. Wie geen Catalaan onderdak kan verschaffen, maar deze internationale actie wel wil steunen, kan steeds een (kleine) gift overmaken op rekening van VVB Actie: BE39 4099 5639 8119, met als vermelding 'slaapactie CAT'. Giften vanaf  40 euro geven uiteraard recht op een fiscaal attest.

Terug naar overzicht