In de kijker

Kalender

Geen Activiteiten

Grondvest

Voordracht VVB Dilbeek 23 november 2017 ‘Darya Safai’
23-11-2017

Een 40 personen, waaronder burgemeester Willy Segers, waren opgedaagd in het prachtige kasteel La Motte te Sint-Ulriks-Kapelle om te luisteren naar de Iraanse vrouwenactiviste Darya Safai.
Haar getuigenis vertelt heel persoonlijk hoe haar jeugd in Iran werd gedomineerd door het Islamisme. Vooral het verschil in vrijheid tussen jongens en meisjes, voelde zij als kind al aan als onrechtvaardig. Toen ze als studente in opstand kwam en gevangen werd genomen, had ze door dat ze naar het buitenland moest vluchten.

In België heeft ze intussen een bloeiende tandartsenpraktijk, o.a. in Brussel en Borgerhout.

Hier ziet ze opnieuw het islamisme in zijn extreme vorm oprukken. Met een hartenkreet verwittigt ze de Vlaamse bevolking voor het gevaar dat dit kan veroorzaken. Ze waarschuwt de zgn. progressieve groepen die dit allemaal aanvaarden als politieke en sociale correctheid.

Toch is volgens haar een vreedzaam samenleven mogelijk, maar dan moet er snel geageerd worden. En wel door de Vlamingen zelf, want een initiatief uit islamitische hoek moeten we niet verwachten. We moeten duidelijk stellen wat onze waarden zijn. Essentiële waarden die boven de godsdienstvrijheid staan, zoals de gelijkheid tussen mannen en vrouwen.

De avond werd mooi ingeleid door Ann De Geyter, een vrouwelijk VVB-bestuurslid. Zo werd het toch een speciale avond in onze plaatselijke Vlaamse Beweging, die toch te dikwijls een mannenbastion is.Terug naar overzicht