In de kijker

Kalender

Geen Activiteiten

Grondvest

Brusselse rechtbank knoopt de strop rond Zaventem wat strakker...
21-7-2017
Volgens het radionieuws op Radio 1 heeft een rechtbank in Brussel de Franstaligen in de Brusselse regering zopas een stevige opsteker bezorgd.  Op de vooravond van 21 juli worden namelijk 2 aanvliegroutes naar Zaventem juridisch onbruikbaar gemaakt. Misschien een cadeautje ter gelegenheid van de Belgische feestdag, wie weet?
http://www.bruzz.be/nl/actua/rechter-bant-twee-routes-voor-nachtvluchten

De deur staat daardoor nog wat wijder open voor een uittocht van weer eens een aantal luchtvaartmaatschappijen uit Zaventem, waardoor ook vele duizenden jobs nog meer op de tocht komen te staan.

Het wordt voor Zaventem alvast een memorabele 21ste juli: Belgische eendracht? Geen sprake van; de 40.000 overwegend Vlaamse jobs zijn gewoon lucht voor Brussel. Francofone macht? Des te sterker, zeker indien Charleroi en Luik weldra kunnen profiteren van het nakend jobverlies op de "nationale" (sic) luchthaven.

De Vlaamse Volksbeweging wenst de Vlaamse ministers in de Brusselse regering alvast veel moed om de Franstalige strategie, erop gericht om Zaventem uit te roken, eindelijk daadkrachtig te counteren.

Indien u wil weten hoe de vork echt in de steel zit en wat er achter de kwestie met de geluidsnormen schuilgaat, klik dan op de volgende link en bekijk het filmpje:
https://www.facebook.com/vlaamsevolksbeweging/videos/1652972998067879/


Terug naar overzicht