In de kijker

Kalender

Geen Activiteiten

Grondvest

PERSMEDEDELING: JeV is de nieuwe jongerenbeweging van de VVB
22-1-2016
 

De Vlaamse Volksbeweging lanceert vandaag haar jongerenbeweging onder de doopnaam JeV (Jong en Vlaams). JeV wil zich vooral focussen op nieuwe jongeren maar wil ook meerwaarde bieden aan bestaande jongerenorganisaties in de traditionele Vlaamse Beweging.

JeV (Jong en Vlaams) is de nieuwe jongerenbeweging van de Vlaamse Volksbeweging

Onder impuls van jongerenvoorzitter Michael Discart is de nieuwe jongerenbeweging van de Vlaamse Volksbeweging vandaag officieel opgericht. Op haar webpagina (jongenvlaams.org) staat de volgende missie te lezen: “JeV (Jong en Vlaams) is een Vlaamsgezind jongerenplatform en spreekbuis en biedt een internationale blik en netwerk aan gelijkgezinde individuen en organisaties door meerwaarde te bieden. Wij informeren, sensibiliseren en mobiliseren jonge mensen voor Vlaanderen en de VVB door een ambassadeursrol op te nemen.

JeV is een pluralistische Vlaamse jongerenorganisatie die jongeren wil warm maken voor het Vlaamse project die niet worden bereikt door de traditionele Vlaamse Beweging.

Anderzijds wil JeV ook meerwaarde bieden voor de bestaande jongerenorganisaties in die traditionele Vlaamse Beweging, door andere zaken te organiseren dat zij doen, maar door meerwaarde aan te bieden in de vorm van netwerkmomenten, stages, opleidingen, politiek relevante reizen, infrastructuur en middelen.

Hierdoor wil JeV het antwoord zijn op een verouderend ledenbestand van de Vlaamse Volksbeweging en op een algemeen Vlaams imagoprobleem bij jongeren.

De startactiviteit van JeV gaat door op vrijdag 26 februari in The Backyard op de Grote Markt te Antwerpen.

Download documenten :

Terug naar overzicht