In de kijker

Kalender

Geen Activiteiten

Grondvest

PERSMEDEDELING: autonomisten verzamelen in EP, worden ontvangen door Jan Jambon
8-12-2015
 

9D: Voorstanders van onafhankelijkheid uit zes Europese staten-in-wording vergaderen in Brussel.
Ze worden vandaag ontvangen door vicepremier Jan Jambon

Vandaag, dinsdag 8 december reizen verschillende delegaties uit Catalonië, Schotland, Baskenland, Zuid-Tirol en Veneto af naar Brussel om de formele oprichting van ICEC vzw bij te wonen. ICEC staat voor “International Commission of European Citizens” en is een pluralistisch samenwerkingsverband van Europese burgers die in de respectieve landen actief zijn om de onafhankelijkheid naderbij te brengen. Dat willen ze door toepassing van het algemeen erkende recht op zelfbeschikking, dat een universeel mensenrecht is.

De ICEC-delegatie zal heden op de middag de voorzitter van het Vlaams Parlement, Jan Peumans, ontmoeten en zal omstreeks 15:00 ook een bezoek brengen aan vicepremier en Binnenlandminister Jan Jambon.

Op woensdag 9 december organiseert ICEC dan een toch wel baanbrekende internationale conferentie in het Europees Parlement over het democratisch zelfbeschikkingsrecht dat, in zijn toepassing, boven grondwettelijke bezwaren en Europese verdragen staat. In het Europees Parlement zijn zij te gast bij Marc Demesmaeker en Josu Juaristi. De conferentie gaat van start om 14:00 in zaal ASP 7C050.

ICEC verzamelde 600.000 handtekeningen, die, aan het einde van de conferentie, aan vertegenwoordigers van de petitiecommissie van het Europees Parlement zullen worden overhandigd.

In een ‘Verklaring van Brussel’ zal dit signaal aan de Europese vertegenwoordigers en bestuurders nader worden toegelicht.

Bernard Daelemans, Vlaamse Volksbeweging; Anna Arqué (Catalunya), Welcome Mister President; Shona MacAlpine (Scotland), Scottish Independence Convention.


Bernard Daelemans                        Jonas Naeyaert

ICEC-liaison and organiser     Spokesperson ICEC-Vlaanderen

bernard.daelemans@vvb.org  jonas.naeyaert@vvb.org

0032479 86 55 12 0032474 90 71 44

Terug naar overzicht