In de kijker

Kalender

Geen Activiteiten

Grondvest

PERSMEDEDELING: Vlaamse Volksbeweging en ICEC juichen overwinning Catalaanse onafhankelijkheidslijsten toe
28-9-2015
De Vlaamse Volksbeweging en haar internationale partnerorganisatie ICEC (International Commission of European Citizens) feliciteren de twee onafhankelijkheidslijsten Junts pel Sí en CUP voor hun klinkende overwinning in de Catalaanse verkiezingen gisteren. 72 van de 135 zetels werden binnengehaald en met dit resultaat zal Catalonië een parlement en regering hebben die alle nodige stappen zullen zetten om de Catalaanse onafhankelijkheid te bekomen.

Gisteren mocht Anna Arqué, woordvoerder ICEC, als enige voorstander van Catalaanse onafhankelijkheid, onze standpunten over soevereiniteit verdedigen in een zeskoppig panel op de Spaanse staatstelevisiezender TVE.

Wij, samen met de verschillende deelorganisaties van ICEC erkennen deze overwinning en steunen de democratische Catalaanse Beweging die streeft naar onafhankelijkheid en het universele mensenrecht van zelfbeschikking. Zelfbeschikking of autodeterminatie is een realiteit dat niet langer door staten kan worden geschonden of verengd. Ware democratie moet het universele mensenrecht garanderen dat mensen in staat stelt om zelf te beslissen over hun toekomst zonder schrik te moeten hebben van externe dreigingen.

ICEC is een koepelorganisatie van burgerbewegingen uit Schotland, Catalonië, Baskenland, Veneto, Zuid-Tirol en Vlaanderen die zich inzet voor meer democratie en zelfbeschikking.
Terug naar overzicht