In de kijker

Kalender

Geen Activiteiten

Grondvest

Het Gordelfestival is de Gordel (nog) niet
7-9-2015

Persmededeling verspreid door de VVB op maandag 7 september

Vandaag, daags na de editie 2015 van het Gordelfestival, stelt de Vlaamse Volksbeweging (VVB) met spijt vast dat deze nieuwe formule niet aanslaat bij het grote publiek. Meer zelfs, de VVB betreurt het dat de organisatie haar publiek misloopt. Dat heeft diverse redenen. Heel veel randactiviteiten liggen te ver verspreid van het oorspronkelijke parcours rondom Brussel. Dat is duidelijk niet naar de zin van de vroegere deelnemers die massaal naar de Gordelknooppunten Dilbeek, Overijse, Zaventem of Sint-Genesius-Rode trokken.

De VVB reed gisteren van Dilbeek naar Rode, tegen de richting van het Gordelfestival in maar er waren weinig tot geen fietsers te zien. Daarenboven was Londerzeel, dat niet aanleunt bij Brussel, dit jaar kerngemeente. Dit is helemaal weg van het oorspronkelijke opzet.

Minister Ben Weyts beloofde in de loop van 2015 aan de VVB tegen 2016 opnieuw voor een oorspronkelijke Gordel te zorgen. Deze editie is hoe dan ook geen goede stap in die richting. Durf drastisch het roer omgooien, mijnheer de minister. Onze steun zal je hebben.

Bijlage: tekst van toespraak VVB-voorzitter Bart De Valck in Sint-Genesius-Rode.

 

Download documenten :
Boodschap VVB aan minister Weyts
Terug naar overzicht