In de kijker

Kalender

Geen Activiteiten

Grondvest

YES-Beweging laat zich niet intimideren door PS - bis
27-3-2014
Persbericht n.a.v. boycot manifestatie door stad Brussel - bis 
 
Op zondag 30 maart om 11 uur is een grote manifestatie voor het zelfbeschikkingsrecht der volkeren gepland in het Jubelpark in Brussel. Catalanen, Schotten en andere Europese volkeren komen die dag naar Vlaanderen afgezakt om samen met de Vlamingen ‘JA!’ te zeggen voor zelfbeschikking en onafhankelijkheid. Verschillende Europese volkeren voeren immers campagne met YES, SI of JA in de aanloop naar referenda of verkiezingen. Nadat vorige week duidelijk was geworden dat tijdige toelating hoogst twijfelachtig was en we dit bekendmaakten, liet minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) afgelopen donderdag in de Kamer weten dat toelating zou worden verleend. Vandaag blijkt dat de Brusselse politici de trukendoos (die we al kennen van het BHV-dossier) opnieuw bovenhalen, namelijk een opeenvolging van procedures met vertragingsmanoeuvres tot de termijn is verstreken. Na de ‘politieke’ goedkeuring, die nog altijd niet in onze brievenbus belandde, moet een toelating van de milieudienst worden bekomen. Deze aanvraag kan zonder de eerste toelating niet worden ingediend en bovendien worden een aantal onhaalbare eisen gesteld, zodat we vandaag kunnen stellen dat voor de VVB de termijn om de manifestatie te organiseren, is overschreden. 
Hoe dan ook, de YES-Beweging laat zich niet tegenhouden en zal zoals eerder aangekondigd op 30 maart massaal in Brussel aanwezig zijn, niet voor een bijeenkomst in het Jubelpark maar voor een betoging voor het zelfbeschikkingsrecht der volkeren en Vlaamse onafhankelijkheid!
 
Afspraak dus om 11 uur in het Jubelpark in Brussel. Bussen vanuit heel Vlaanderen, vliegtuigen vanuit heel Europa!Bart De Valck, voorzitter VVB, 0499 21 24 48 Steven Vergauwen, coördinator VVB, 0496 53 88 59
Terug naar overzicht