In de kijker

Kalender

Geen Activiteiten

Grondvest

PERSMEDEDELING: Feestelijke actie op de taalgrens wuift Ronde van Frankrijk uit
6-7-2015

Langsheen het parcours van de derde rit van de Ronde van Frankrijk worden vandaag duizenden leeuwenvlaggetjes uitgedeeld. Ze vinden gretig aftrek bij de Vlamingen die in dichte drommen zijn afgezakt voor de Vlaamse doortocht van dit unieke sportgebeuren. De tientallen medewerkers van de VVB kunnen de vraag naar vlaggetjes en andere attributen in de Vlaamse kleuren nauwelijks bijhouden.

De VVB doet een extra inspanning pal op de taalgrens, waar een reusachtig spandoek werd ontvouwd (20m. x 3m.) om de ‘Tour’ nog eens extra warm te verwelkomen op Vlaamse grond. Netjes op de Vlaams-Waalse gewestgrens (Hanuitsesteenweg te Goetsenhoven) en geflankeerd door verbroederende Vlaamse Leeuwen en Waalse Hanen realiseerde de VVB deze ochtend een heus visueel spektakel dat de bijzondere verbondenheid van Vlaanderen met de wielersport benadrukt (zie bijgevoegde foto).

De komende weken zullen tal van Vlamingen naar goede jaarlijkse gewoonte het wel en wee van de renners en de Ronde-karavaan met bijzondere aandacht volgen. Wielersport is top- maar ook volkssport en in Vlaanderen een onlosmakelijk deel van onze nationale cultuur. Ook in Wallonië, waar de rit van vandaag straks eindigt, is ‘Flandrien’ niet voor niets een geijkt begrip.

Dat de besten het erepodium in Parijs mogen beklimmen - en hopelijk de komende jaren opnieuw tot ziens in Vlaanderen!


Bart De Valck                     Jonas Naeyaert

Voorzitter VVB                     Woordvoerder VVB

bart.de.valck@telenet.be                       jonas.naeyaert@vvb.org

0499 21 24 48                     0474 90 71 44Terug naar overzicht