In de kijker

Kalender

Grondvest

Terug naar overzicht
Vlaamse vrienden, laat ons scheiden!
op 5/12/2019
Programma:
In een tijd waar de socio-culturele en politieke verscheidenheden tussen onze beide landscontreien alsmaar duidelijker worden, blijkt een bestuurbaarheid van dit land stilaan in het gedrang te komen. Hoelang kan een land als België nog stand houden en mag weldra het post-Belgisch scenario geschreven worden? Dit zijn de vragen welke de Vlaming zich steeds meer gaat stellen of komt er dan toch ooit een wijze dialoog met onze landgenoten ten zuiden van de taalgrens tot stand?

Jules Gheude is een rasechte Waal maar perfect beheerser van de Nederlandse taal, publiceerde meerdere essays over de Belgische communautaire kwesties. Als stichter-voorzitter van de Staten-Generaal van Wallonië, ziet hij het einde van België onomkeerbaar naderen.

Het onderwerp van onze bijeenkomst wordt dan uiteraard: “Vlaamse vrienden, laat ons scheiden!”

Hierin brengt de heer Gheude zijn visie op een einde van het Belgisch bestaan en zijn hoop op de reünie van Wallonië met de zuiderbuur Frankrijk.

Het wordt een causerie welke wij als bewuste Vlaming in een streven naar een onafhankelijk Vlaanderen beslist niet mogen missen. Graag ontmoeten we dan elkaar op donderdag 5 december om 20 uur in ons reeds vertrouwde ontmoetingscentrum De Schelpe, Elisabethlaan 32, 8400 Oostende.

De kostendeelname beloopt voor de VVB-leden € 5, voor niet-leden en voor sympathisanten € 7.

Het bestuur van VVB-Middenkust - Wilfried, Tom, Dirk, Lucien en Johan - ziet er al naar uit je te mogen verwelkomen!
Georganiseerd door:
VVB Middenkust
Locatie:
OC De Schelpe
Elisabethlaan 32
8400 Oostende
Download documenten:
Causerie Jules Gheude (VVB Middenkust - 5 december 2019)
Voor bijkomende informatie en vragen:
dirkvenmans@hotmail.com