In de kijker

Kalender

Grondvest

Terug naar overzicht
BV
op 6/9/2018
Programma:

Verslag VVB Antwerpen – 6 september 2018

 

Aanwezig: Roger Deridder, Erik D’hamers, Johan De Wit, Renaat Van Beeck, Guido Hufkens, Filip Jacobs

Verontschuldigd:  Koenraad Béroudiaux

Voorzitter vergadering: Johan De Wit

Verslag: Erik D’hamers

 

1. Goedkeuring vorig verslag

Oké, geen opmerkingen

 

2. Verslag Penningmeester (Roger)

Rekening: 1595,20 €

Roger benadrukt dat de rekeningstand achteruit gaat en dat we moeten oppassen met onze uitgaven. De afgelopen jaren hebben we wel heel wat activiteiten in Salons De Boeck georganiseerd en we krijgen de zaal niet meer volledig gratis. Een oplossing om het wat goedkoper te maken zou zelf chetons verkopen kunnen zijn, Erik en Filip gaat dit met Frank De Boeck verder bespreken.

 

3. Bestuur

Filip Jacobs is ons nieuwste bestuurslid. Hij woont in Berchem (Fruithoflaan) en is actief bij de N-VA. Filip stelt zich uitgebreid voor, en ook de andere bestuursleden worden aan hem voorgesteld. Hij zal ook de volgende vergaderingen bijwonen en kent mogelijk nog andere potentiële bestuursleden.

 

4. Voorbije activiteiten

Er was door omstandigheden geen enkel bestuurslid aanwezig op de 11-juli viering in Antwerpen. Zijn er eigenlijk vlagjes uitgedeeld? Johan was wel in Mechelen op een geslaagde 11-juli viering.

We moeten deze 11-juli viering in Antwerpen opnieuw heruitvinden ipv enkel in handen van Voorpost te geven.

IJzerwake: zeer goede toespraak van Guido Moons

 

 

5. Geplande activiteiten

13 september: Ronse 20u, anti-faciliteiten meeting

11 november: 100 jaar oorlog, herdenking aan het Stadspark. We willen voor deze gelegenheid iets speciaal doen, maar Roger heeft met Bart De Wever contact gehad en hij benadrukt dat een dodenherdenking sereen moet blijven. Misschien kunnen we wel iets doen vooraf aan het Schoonselhof.  Roger gaat VOS contacteren om af te spreken om samen de bloemenkrans neer te leggen.

14-16 november: reis naar Straatsburg. Erik gaat hiervoor nog een mailing sturen naar de Antwerpse leden op basis van info van onze webstek www.vvb.org.

25 januari 20u: nieuwjaarsreceptie VVB Antwerpen in Salons De Boeck met Jürgen Constandt als spreker. Hij gaat de receptie ook mee sponsoren met 250€. We hoeven geen hapjes te geven, dit maakt het onnodig duur. Erik gaat de nieuwe prijslijst opvragen en doormailen naar bestuur. Ook prijzen van Vlaamse Leeuwbier en cava vergelijken. Geluidsinstallatie vragen. Voorstel van Johan: we vragen sponsoring aan alle Antwerpse parlementairen, adresgegevens via het secretariaat op te vragen.

 

6. Schild & Vrienden

Nog niet iedereen heeft de Pano van 5/9 gezien, maar de meningen zijn verdeeld. Erik vindt dat de racistische uitlatingen op de besloten Facebookgroep niet goed te praten zijn en dat we ons hiervan dienen te distantiëren, ze stellen de Vlaamse zaak in een slecht daglicht. Andere bestuursleden vinden dat de VRT opzettelijk misbruik van S&V heeft gemaakt om de N-VA te treffen vlak voor de verkiezingen. Guido zegt dat we het gerechtelijk onderzoek moeten afwachten.

 

7.  Rondvraag

Guido stelt voor om terug een vaste vergaderdag te voorzien. We kiezen terug voor de eerste maandag van de maand, met uitzonderingen indien nodig. De volgende vergaderingen zijn dus gepland op 1/10, 5/11, 3/12 en 7/1 (deze laatste eventueel verplaatsen omdat Roger dan niet kan)

 

Volgende vergadering: maandag 1 oktober om 20.00 u.

 

Georganiseerd door:
VVB Antwerpen