In de kijker

Kalender

Grondvest

Terug naar overzicht
BETOGING: Brussels stadion op Parking C? Duizendmaal nee!
op 20/3/2016
Programma:Vlaanderen heeft zich een periode van communautaire stilstand laten aanpraten. In ruil zou er eindelijk worden gebroken met een beleid dat steeds was afgestemd op Franstalige wensen en overtuigingen. Met de neus op nieuwe wetgeving en tot over de oren in eeuwig hoogdringende dossiers, verliezen Vlaamse politici het totaalbeeld uit het oog.


Dat bredere plaatje is de luwte en de comfortzone, waarvan de Franstalige politieke partijen dankbaar gebruik maken om het einde van België op hún voorwaarden verder voor te bereiden. Nu de Vlamingen de kastanjes maar uit het vuur moeten halen in de federale regering, kunnen Waalse en Brusselse politici volop hun Plan B verder uitrollen. Binnen enkele regeringen komt het breekpunt en zal België niet langer houdbaar blijken. De ‘Fédération Wallonie-Bruxelles’ bereidt zich daar intensief op voor.


Die Fédération voorziet de verdrijving van Vlaanderen uit Brussel en de amputatie van grote delen van Vlaams-Brabant. Paard van Troje in dat plan is het megalomane project op de Heizel, de reconversie van Parking C tot een nieuw nationaal stadion. Dat stadion zal ook Brusselse overheidsdiensten huisvesten. Dit vormt een regelrechte inbreuk op de Vlaamse territoriale integriteit. Parking C ligt in Grimbergen. Met een oog op de toekomstige Belgische boedelscheiding, is het uiteraard de bedoeling om het gezag van Vlaanderen in de Noordrand te ondermijnen.


In het Belgische eindspel moet de Vlaamse Beweging het voortouw nemen om deze Franstalige strategie te dwarsbomen. Daarom halen we alles uit de kast. Een nationale betoging behoort daar uiteraard toe. Op 20 maart verzamelen we om 11:00 aan het Cultureel Centrum van Strombeek-Bever om op te trekken richting Parking C. We kleuren het traject geel-zwart met neutrale maar niet mis te verstane Leeuwenvlaggen. Parking C, Brusselse Metropolitane Gemeenschap en andere vehikels van verbrusseling: Vlaanderen zegt nee, niet en nooit!


Wij betogen, dus wij betogen allemaal: daarom legt de VVB vanuit Antwerpen en West-Vlaanderen bussen in. 

Lijn 1

ANTWERPEN: 10u00 Parking Pidpa, Desguinlei

MECHELEN: 10u30, Parking 2 Zandpoortvest

Lijn 2

BRUGGE: 09u30, Magdalenazaal, Magdalenastraat 27

GENT: 10u00, P&R, onder viaduct Gentbrugge

AALST: 10u30, Kerkhof, Kerkhoflaan

Georganiseerd door:
Vlaamse Volksbeweging & TAK
Locatie:
CC Strombeek
Gemeenteplein
1853 Strombeek-Bever
Routebeschrijving:
Prijs:
Iedereen:
Manifestatie Parking C:Ik regel mijn vervoer zelf!€ 0
Ik stap op in Antwerpen (8:30)€ 10
Ik stap op in Mechelen (10:30)€ 10
Ik stap op in Brugge (09:30)€ 10
Ik stap op in Gent (10u00)€ 10
Ik stap op in Aalst (10u30)€ 10