In de kijker

Grondvest

De VVB eist het doorbreken van de communautaire stilte
12-1-2019
 PERSMEDEDELING VVB – Nieuwjaarsontmoeting                             12 januari 2019

 
Berchem 12 januari 2019

 
De VVB eist het doorbreken van de communautaire stilte


  Nieuwjaarsontmoeting van de VVB

Op zaterdagvoormiddag  12 januari verwelkomde de Vlaamse Volksbeweging (VVB) haar leden, sympathisanten en de media. Dit jaar was  Kortrijk plaats van het gebeuren .

Ruim tweehonderd aanwezigen luisterden naar de bevlogen toespraken van gastheer Hans Van Hove (voorzitter VVB Zuid West-Vlaanderen), professor dr. Nicolas Bouteca en waarnemend nationaal voorzitter Hugo Maes. 

Hans Van Hove drong bij de aanwezigen aan om de gedachte van de Godsvrede uit te dragen. Ook, en vooral,  binnen de Vlaamse Beweging, tussen de verschillende verenigingen en partijen. 

Nicolas Bouteca wierp een kritische blik op de relevantie van de VVB. Na enkele punten van kritiek sloot hij af met een hoopvolle en bemoedigende boodschap : er is zeker nog groeipotentieel voor de VVB. Hugo Maes sloot de academische zitting af met de traditionele nieuwjaarstoespraak van de VVB-voorzitter. Hij  herhaalde  de boodschap van Hans Van Hove, Godsvrede binnen de gehele Vlaamse Beweging en met verenigde krachten  verder bouwen aan een onafhankelijke Vlaamse staat. Daartoe wees hij de  politici op hun verantwoordelijkheid: "Een 2.0 versie van communautaire stilstand – omdat zogezegd hoogdringende andere maatregelen weer eens voorrang verdienen – is geen optie meer maar zullen wij  beschouwen als ernstige uiting van schuldig verzuim." Hugo Maes, waarnemend voorzitter                    Hilde Roosens, directeur 

Tel: 0475/ 89 17 89                                               Tel: 0494 392 109
Terug naar overzicht